Algemeen

Op deze pagina vind je alle informatie voor toeschouwers, over hoe jij vrijwilliger wordt bij de SNS Oss City Run en over het goede doel dat wij steunen!

Ga direct naar:

Toeschouwers

Toeschouwers bij de SNS Oss City Run zijn meer dan welkom om van deze Run een onvergetelijke ervaring te maken. De deelnemers zullen het heel erg waarderen dat jullie ze aanmoedigen om deze City Run te volbrengen. Zo voelen de deelnemers ook hoe het is om als een echte winnaar over de finish te komen. Wat is er nu leuker dan binnengehaald te worden door een groot enthousiast publiek?

Toeschouwers zijn overal op het parcours gewenst, behalve in sommige gebouwen. Dit is soms niet mogelijk met de veiligheid op het parcours. Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers op. Wil je meer weten over het parcours en waar je als toeschouwer zo vaak mogelijk jouw deelnemer aan kunt moedigen, klik dan hier.

 

Start en finish: op de Heuvel

Het meeste spektakel is te zien bij de start en finish van de Run, op de Heuvel. Daar kun je jouw loper zien vertrekken wanneer hij of zij aan de run begint. Vlakbij de start-finish liggen de gezellige horecagelegenheden op de Heuvel. Hier kun je plaatsnemen om te genieten van een lekker drankje, terwijl de deelnemers zich in het zweet werken. Verder vindt bij de start-finish de muzikale verzorging plaats, is er een sfeervolle warming-up en worden aan het einde de winnaars gehuldigd.

Kortom: genoeg reden om te komen kijken bij de SNS Oss City Run om de deelnemers en jezelf een super dag te bezorgen!

Vrijwilligers

Wil jij graag je steentje bijdragen om van dit unieke evenement een succes te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers om het team te versterken bij het uitvoeren van verschillende taken. Stuur een email naar info@runlimited.nl voor meer informatie. Dan kijken we samen welke taak het beste bij jou past!

 

Maatschappelijke stage

 

Ben jij middelbare scholier en nog op zoek naar een leuke plek waar jij je maatschappelijke stage kunt doen? Dan is de SNS Oss City Run dé plek waar jij een aantal uur stage kunt lopen. Bij interesse, neem contact met ons op via info@runlimited.nl 

Goede doel

Elk jaar steunen de deelnemers van de SNS Oss City Run een lokaal goed doel. Kijk welke goede doelen de afgelopen jaren aan ons verbonden waren, lees meer over het goede doel van dit jaar en waarom het zo ontzettend belangrijk is dat hier steun voor is.

 

Thuis in Oss: het goede doel van de SNS Oss City Run 2023!

Op de vlucht voor oorlog en geweld
Wereldwijd waren eind 2021 89,3 miljoen mensen,  mannen, vrouwen en kinderen, op de vlucht voor oorlog en geweld. Sindsdien hebben de Russische invasie van Oekraïne en andere noodsituaties het cijfer over de dramatische mijlpaal van 100 miljoen geduwd. Veel vluchtelingen worden in omringende landen opgevangen, anderen reizen verder door. Allen in de hoop een veilige plek te vinden waar ze op adem kunnen komen, de verdere gebeurtenissen kunnen afwachten of een nieuw leven kunnen opbouwen.

 

Welkom in Oss
In Oss worden sinds april 2022 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Ze zijn voorlopig gehuisvest in het voormalig belastingkantoor dat ook eerder al, tijdens de Syrische vluchtelingencrisis in 2016, dienst deed als noodopvanglocatie. Behalve aan vluchtelingen uit Oekraïne biedt het belastingkantoor sinds eind april 2022 ook onderdak aan asielzoekers uit onder meer Syrië en Afghanistan. Deze mensen konden niet langer terecht in het overvolle azc in Ter Apel. Een deel van hen is daarom voorlopig opgevangen in Oss. Naast vluchtelingen en asielzoekers zijn er in de afgelopen jaren ook statushouders (mensen met een verblijfsvergunning) in Oss komen wonen.

 

Thuis in Oss
Thuis In Oss zet zich al sinds 2016 in om alle nieuwkomers zich thuis te laten voelen in Oss. Dat doen ze in dialoog en samenwerking met ondernemers, overheid en onderwijs in Oss. Onze projecten en activiteiten richten zich op drie thema’s: ontmoeting en verbinding, maatschappelijke participatie en educatie en voorlichting. Zo draagt Thuis in Oss eraan bij dat mensen die hun eigen land zijn ontvlucht vanwege oorlog en geweld zich hier verbonden voelen en weten, hun weg vinden in onze samenleving, dat ze mee kunnen doen en hun talenten kunnen ontplooien. En dat begint heel simpel, namelijk door alle beleidstermen (vluchtelingen, asielzoekers, statushouders) te vervangen door ‘Nieuwe Ossenaren’.

“Integratie moet van twee kanten komen en kan alleen slagen als burgers en nieuwkomers elkaar leren kennen, met elkaar omgaan en samen de schouders eronder zetten.” Angelo Schuurmans, oprichter van Thuis in Oss

Donatie
Via het online inschrijfformulier kun je naast je inschrijving voor de SNS Oss City Run 2023, ook een vrijwillige donatie doen aan de stichting Thuis in Oss. Ga je niet deelnemen aan de SNS Oss City Run, maar wil je toch een donatie doen of op een andere manier iets betekenen voor Thuis in Oss? Kijk dan op www.thuisinoss.com voor de mogelijkheden. Namens Stichting Runlimited en Thuis in Oss alvast super bedankt!

 

Meer weten over Thuis in Oss? Kijk op www.thuisinoss.com.